DM10.000-compact

Kiekens

Dustmaster

De Kiekens Dustmaster DM10.000-compact ontstoffingsfilters zijn breed inzetbaar en kunnen in industriële processen continu en met een minimum aan onderhoud functioneren. Dit is mogelijk dankzij de toepassing van lamellenfilters en een krachtige jet-pulse persluchtfilterreiniging.

De gefilterde lucht heeft een zeer laag reststofgehalte (<1mg/Nm³) en mag in veel omstandigheden weer teruggebracht worden in de ruimte. Optioneel is een HEPA-filter module beschikbaar voor een nog lager reststofgehalte.

Door de modulaire opbouw is er maximale flexibiliteit in opstellingsmogelijkheden en luchtvolumes. De capaciteit van de Dustmaster DM10.000-compact loopt tot 5.500m³/h.

De Dustmaster DM10.000-compact is standaard voorzien van een stille en energiezuinige geïntegreerde ventilator. Het opgevangen stof wordt verzameld in een 70L stofbak op wielen. Voor het opvangen van grotere stofvolumes kunt u kiezen voor een 85L drum op wielstel of voor een draaisluis, al dan niet in combinatie met een bigbag. Naar wens is de schakel- en besturingskast direct op de Dustmaster gemonteerd zodat u de DM10.000-compact direct in bedrijf kunt stellen.

Efficiënte filtratie, lage emissie

Een belangrijk kenmerk van de DM10.000-compact is de toepassing van een ruim bemeten filterbehuizing met geïntegreerde voor-afscheidingsruimte.

In de voor-afscheidingsruimte wordt de vuile lucht naar de stofafvoer gericht met als resultaat een rustige luchtstroom, een lage luchtsnelheid in de filterunit en een efficiëntere stofafscheiding. Toepassing van deze techniek zorgt voor minder slijtage en een langere levensduur van de filters. Het gevolg: een lagere total cost of ownership.

ATEX

Desgewenst kan de DM 10.000 D / DM 10.000-dynamic volgens ATEX 114 (richtlijn 2014/34EU) voor gebruik in de gevarenzones 2 (gas) en 22 (stof) worden uitgevoerd. Hierbij is de Dustmaster beveiligd om te voorkomen dat de Dustmaster zelf een ontstekingsbron vormt. In het geval er explosiegevaarlijke stoffen worden opgezogen is deze druk- stoot schokvast uitgevoerd.

Kiekens heeft een uitgebreid assortiment van actieve en passieve beveiligingssystemen om de door een explosie ontstane overdruk veilig af te voeren of in de kiem te smoren.

Kenmerken

  • Bewezen Kiekens techniek
  • Energie-efficiënt
  • Robuuste gelaste stalen constructie
  • Effectieve filtratie, reststofemissie <1mg/Nm³
  • Geluidsarm
  • Onderhoudsarm
  • Diverse mogelijkheden voor stofafvoer
  • Modulaire opbouw
  • Nederlands product

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.

: