DM8000 – DM9000

Kiekens

Dustmaster

Met de lamellenfilter Dustmasters worden stoffilterinstallaties
aanzienlijk compacter en zorgen voor een zeer hoge afscheidingsgraad bij een zeer lange standtijd. Zij worden ingezet bij bewerkingen waar zeer fijn en zelfs gezondheidsgevaarlijk stof moet worden afgezogen teneinde een veilig werkklimaat te waarborgen. Door zijn drukvaste constructie is de Dustmaster
8000 uitstekend toe te passen voor explosiegevaarlijke stoffen. De DM8000 is prima in te zetten in de kunststof-, chemische, metaal-, pharmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. De DM9000 is prima in te zetten in de kunststof-, chemische-, metaal-, farmaceutische en voedingsmiddelen industrie.

ATEX

Desgewenst kunnen de DM8000 en de DM9000 volgens ATEX 114 (richtlijn 2014/34EU) voor gebruik in de gevarenzones 2 (gas) en 22 (stof) worden uitgevoerd. Hierbij is de Dustmaster beveiligd om te voorkomen dat de Dustmaster zelf een ontstekingsbron vormt. In het geval er explosiegevaarlijke stoffen worden opgezogen is deze druk- stoot schokvast uitgevoerd.

Kiekens heeft een uitgebreid assortiment van actieve en passieve beveiligingssystemen om de door een explosie ontstane overdruk veilig af te voeren of in de kiem te smoren.

Kenmerken

  • 99.9% stofklasse M
  • Gecertificeerd volgens de Pressure Equipment Directive (PED) 97/23/EC

  • Filtertype: Vouw lamellen

  • Filtermateriaal: PTFE Membraan & Polyester

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.

: