KE-serie

Kiekens

Ergonomic

De Kiekens KE serie industriestofzuigers zijn modulair opgebouwd waardoor deze geheel naar wens kan worden samengesteld. Hierbij zijn verschillende zuigunits, voedingsspanningen, filters, stof opvangmogelijkheden in al dan niet ATEX gecertificeerde uitvoeringen beschikbaar. Verdere belangrijke kenmerken zijn de degelijke stalen constructie, de ergonomische vormgeving, het bedieningsgemak en het lage geluidsniveau.

KE serie industrie stofzuigers zijn breed inzetbaar als mobiele stofzuiger of stationaire zuig- filterunit aan een centraal stofzuigsysteem. Afhankelijk van de uitvoering is de KE serie zeer geschikt voor het opzuigen van grof tot zeer fijn stof. Maar ook is deze serie geschikt voor het opzuigen van gezondheids- en explosiegevaarlijke stoffen in velerlei toepassingen en omgevingen zoals ATEX gezoneerde gebieden.

Efficiënte filtratie, lage emissie

Standaard is de KE-serie voorzien van een ‘M’ klasse filter welke is voorzien van een vuil afstotende coating. Optioneel kan er een ‘H’ –klasse hepafilter gemonteerd worden. Door het modulaire systeem kunt u zelfs naderhand een hepafiltermodule monteren. Om de filter conditie te bewaken zijn er zowel op het hoofdfilter als op het hepafilter een manometer gemonteerd. Hiermee kunt u te allen tijde de filterconditie bepalen. Voor een eenvoudige en doeltreffende filterreiniging is de KE-serie voorzien van een voetpedaal bediende filterreiniging.

Hoog zuigvermogen, laag geluidsniveau

Afhankelijk van de gekozen zuigunit is de KE-serie geschikt voor een voedingsspanning van 1-fase 230V of 3-fase 400V. Door het gebruik van Kiekens meertraps turboventilatoren of by-pass zuigaggeregaten, welke beschikken over een hoog energetisch rendement, is het energiegebruik lager bij gelijkblijvende of hogere zuigkracht. Het geluidsniveau ligt, afhankelijk van de uitvoering, tussen 63 en 68 dB(A).

Stofafvoer

Voor de stofafvoer kan gekozen worden voor een 35 of 55L stofbak al dan niet voorzien van een afvalzak.

Kenmerken

 • Hoog zuigvermogen
 • Laag geluidsniveau
 • Degelijke stalen constructie
 • Lange levensduur
 • Standaard voorzien van vuilafstotend “M” klasse filter
 • Effectieve filterreiniging
 • Hepafilter optioneel
 • Actief koolfilter optioneel
 • Standaard voorzien van manometer voor filterconditie bewaking
 • Stofbak hefmechanisme
 • ATEX gecertificeerde uitvoeringen voor zone 2 – 22
 • Nederlans product

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.