KG-serie

Kiekens

Giant

De betrouwbare Kiekens KG-serie industriestofzuigers zijn uitermate geschikt voor het opzuigen van grote hoeveelheden (zwaar)stof of als multi-point “plug-and-play” zuigunit in een centraal stofzuigsysteem.

De KG-versie heeft als basis een robuuste staalconstructie en is modulair van opbouw waardoor met diverse frames, stofafvoer mogelijkheden, filters en zuigaggregaten een industriestofzuiger op maat kan worden samengesteld. Zo is er voor iedere uitdaging een eigen KG te creëren.

Het grote filteroppervlak en krachtige mechanische of perslucht gestuurde filterreiniging zorgt voor een effectieve stofafscheiding en lange levensduur van het filter. Voor het opzuigen van gezondheidsgevaarlijkestoffen is er een uitvoering met HEPA-filter beschikbaar.

De speciaal ontwikkelde 7-traps hoog rendement turbo’s met capaciteiten tot meer dan 900 m³/h maken continu gebruik mogelijk. En dat alles met een zeer laag geluidsniveau.

Grote luchtcapaciteit

De Kiekens KG-serie staat garant voor een grote en stabiele luchtcapaciteit voor de afzuiging van grote hoeveelheden droogstof en spanen. In combinatie met één van de Kiekens voorafscheiders kan deze probleemloos worden ingezet bij bulkafzuiging.

Hoge zuigkracht

De KG-zuigers kenmerken zich door een hoge onderdruk in combinatie met een grote luchthoeveelheid. Hierdoor worden weerstanden van (lange) leidingsystemen en zuigslangen eenvoudig overwonnen met behoud van zuigkracht. Minimaal noodzakelijke luchtsnelheden voor een adequaat luchttransport worden gegarandeerd.

KG – serie

De modulaire en KG-industriestofzuigers zijn geschikt voor het opzuigen van grote hoeveelheden stof- en bulkmateriaal. Tevens zijn zij specifiek ontworpen als plug-and-play hoog vacuüm zuigunit in een centraal stofzuigsysteem. De kracht van de KG stelt de gebruiker in staat om op meerdere punten tegelijk te kunnen stofzuigen.

Atex 114

Desgewenst kunnen de industriestofzuigers volgens de ATEX-richtlijn 2014/34EU voor gebruik in de gevarenzones 2 (gas) en 22 (stof) worden uitgevoerd. Indien gebruik in overige zones wenselijk is, kan op aanvraag een KG-industriestofzuiger worden samengesteld

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.

: