Tags:

HV-filtersysteem

Kiekens

HV-filtersystemen

De Kiekens HV (Hoog Vacuüm) filtersystemen zijn modulair opgebouwd waardoor deze geheel naar wens kan worden samengesteld. Hierbij zijn verschillende zuigunits, filters en stofafvoer mogelijkheden in al dan niet ATEX gecertificeerde uitvoeringen beschikbaar.
Kiekens HV filtersystemen zijn zeer geschikt als zuig- filterunit in een centraal stofzuigsysteem of als stationaire afzuiger bij bijvoorbeeld een verspaningsmachine. Afhankelijk van de uitvoering zijn de HV filtersystemen toepasbaar voor het opzuigen van grof tot zeer fijn, gezondheidsgevaarlijk en explosiegevaarlijke stoffen in velerlei toepassingen en omgevingen zoals ATEX gezoneerde gebieden. Door het extra robuust uitgevoerde frame en de ruime keuze in filteroppervlakken en filtermaterialen zijn de Kiekens HV filtersystemen bij uitstek geschikt voor een omgeving die hoge eisen stelt aan een industrie stofzuiger.

Naast de HV filtersystemen heeft Kiekens een breed programma Dustmasters en ventilatoren welke toepasbaar zijn voor hoogvacuüm toepassingen. Hierbij ligt de nadruk op zware- en industriële toepassingen.

Efficiënte filtratie, lage emissie

Standaard zijn Kiekens HV filtersystemen voorzien van een ‘M’ klasse doek- of patronenfilter welke is voorzien van een vuil afstotende coating. Optioneel kan er een ‘H’ –klasse hepafilter gemonteerd worden. Door het modulaire systeem kunt u zelfs naderhand een hepafiltermodule monteren. Om de filter conditie te bewaken zijn er zowel op het hoofdfilter als op het hepafilter een manometer gemonteerd. Hiermee kunt u te allen tijde de filterconditie bepalen. Voor een eenvoudige en doeltreffende filterreiniging is het HV filtersysteem uitvoering afhankelijk uitgerust met handbediende, geheel automatische mechanische- of Jet-Pulse filterreiniging.

Hoog zuigvermogen, laag geluidsniveau

Door het gebruik van Kiekens by-pass zuigaggeragaten of meertraps turboventilatoren, welke beschikken over een hoog energetisch rendement, is het energiegebruik lager bij gelijkblijvende of hogere zuigkracht. Ongeacht de uitvoering zijn alle zuigunits zeer goed geluidgedempt waardoor het geluidsniveau veelal lager is dan 73dB(A).

Stofafvoer

Voor de stofafvoer kan gekozen worden voor diverse stofbakken of trechters voorzien van draaisluis, handbediende- of automatische losklep. Naast de diverse standaard ondersteuningsframes is er de mogelijkheid om voor een maatwerk frame te kiezen.

Kenmerken

 • Hoog zuigvermogen
 • Laag geluidsniveau
 • Degelijke stalen constructie
 • Lange levensduur
 • Standaard voorzien van vuilafstotend “M” klasse filter
 • Effectieve filterreiniging
 • Jet-Pulse filterreiniging optioneel
 • Hepafilter optioneel
 • Standaard voorzien van manometer voor filterconditie bewaking
 • Stofbak hefmechanisme
 • ATEX gecertificeerde uitvoeringen voor zone 2 – 22
 • Nederlands product

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.

: