Oilmaster

Kiekens

Oilmaster

Met de Kiekens Oilmaster worden olienevels en -dampen effectief en snel afgezogen voor een schoon, veilig en gezond werkklimaat. Naast de verspaningsindustrie wordt de Oilmaster ingezet bij eigenlijk alle voorkomende industriële processen.

Dankzij een veelvoud aan filtertypen, in combinatie met de Kiekens-ventilatoren, ontstaat er een uitgebreid programma nevelafscheiders. De (SHE) Secundaire High Efficiency-filters garanderen u bovendien een uiterst geringe restemissie.

De Oilmaster is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

Oilmaster 15, Oilmaster 30, Oilmaster 45, Oilmaster 60, Oilmaster 75, Oilmaster 90 en Oilmaster 100. Wenst u hulp bij het maken van de juiste keuze? Bel dan: 0546 – 871 555 en u wordt direct geholpen.

Hoe te gebruiken?

De Oilmaster is exact aangepast aan het specifieke 3-traps filtersysteem. In combinatie met deze zeer efficiënte filtermedia heeft de Oilmaster een lange levensduur en is er nauwelijks onderhoud vereist. Gezuiverde lucht met een restwaarde van minder dan 1 mg/m³ (de aanbevolen grenswaarde van de branchevereniging is 5 mg/m³), kan door middel van een winter/zomer circuit terug worden gevoerd in het werkgebied of worden afgevoerd naar buiten. Bij winterse omstandigheden bespaart u dankzij recycling fors op uw energie.

De acht standaard uitvoeringen zijn inzetbaar voor luchtvolumes van 1000 m³/h tot 25000 m³/h. Daarbij zijn door het koppelen van modules grotere luchtvolumes eenvoudig haalbaar.

Toepassingen

 • Draaien, frezen, zagen en slijpen met koelsmeermiddelen
 • Draaien, frezen, zagen en slijpen met een minimale hoeveelheid smering
 • EDM-processen koelsmeermiddelen
 • Behoudt van processen met smeermiddelen
 • Stof en spaanders genereren van processen met smeermiddelen
 • Brandbare en explosiegevaarlijke koel- en smeermiddelen

Uitrusting

 • Down-flow voorafscheider
 • Voorfilter met roestvrijstalen cassettefilters
 • Hoofdfilter bestaande uit compacte zakkenfilters of roestvrijstalen cassettefilters (afhankelijk van uitvoering)
 • Fijn filter-module voor het bereiken van een restemissie van < 1mg/m³
 • Optionele pompset voor automatische verwijdering van opgevangen vloeistoffen

Wie is Kiekens

Kiekens Products in Almelo is toonaangevend in stofafzuiging. Voor tal van opdrachtgevers bedenken en realiseren wij
totaaloplossingen voor stofafzuiging, filtratie, ventilatie en ontstoffingssystemen.

01.

Y

Standaard- en maatwerk

Noem ons gerust vakidioten. Want gedreven als we zijn, eindigen onze standaardoplossingen uiteindelijk altijd in maatwerk. En zo hoort het ook.

02.

Y

Alles onder 1 dak

Een oplossing moet kloppen, van begin tot eind. Daarom heeft Kiekens alle expertise onder één dak. Van advies tot uitvoering. En van plan tot praktijk.

03.

Y

Ook heavy duty

Wij tillen zwaar aan kwaliteit. Want degelijke, duurzame producten borgen uw continuïteit en bedrijfszekerheid. Een kwestie van prioriteiten stellen.

: